Del bit al bot
El discret encant de l'ordinador
Blog successor de
DIGITS · Del número al bit
Derivada de “robot”, la paraula bot va aparèixer per primera vegada en novel·les de ciència ficció. Entre especialistes designa una peça de programari que executa tasques rutinàries i repetitives a Internet. Per extensió, un bot és qualsevol programa o algoritme informàtic que processa bits per obtenir un resultat. En aquest context, un robot és un bot particularment complex.

Del bit al bot és un blog bilingüe de divulgació científica i tècnica amb el focus posat en la digitalizació, els seus antecedents i les seves repercussions.

S’adreça a tota persona que senti curiositat per la significació de l’ordinador —una esplèndida consecució de la ciència— més enllà de l’instrument aparentment màgic amb el qual conviu i, fins i tot, s’identifica.

Del bit al bot és una mena de continuació —una posada al dia de la mateixa temàtica des d’una perspectiva més àmplia— de DIGITS · Del número al bit, la sèrie de televisió i web del mateix autor (2006).

Cada article de Del bit al bot es refereix a alguna d’aquestes activitats típicament humanes però que, com a pròtesi de la ment, són a l’abast de l’ordinador:

 • mesurar
  Nombres, càlculs i informàtica
 • comunicar
  Imatges, sons i xarxes
 • saber
  Coneixements, ciència i cultura
 • ¿pensar?
  Robots i intel·ligència artificial

Del bit al bot és un lloc web escrit i produït per Xavier Berenguer amb l’ajut de WordPress i d’altres bots.

 

Visca la ciència!